Belföld

2011.03.03. 12:16

Kövér: Magyarország támogatja, hogy Románia csatlakozhasson a schengeni övezethez

Magyarország továbbra is támogatja, hogy Románia a lehető legrövidebb időn belül tagja lehessen a schengeni övezetnek - mondta el csütörtöki, román képviselőház elnökével közös parlamenti sajtótájékoztatóján Kövér László.

MTI

A magyar házelnök, miután együttműködési megállapodást írt alá Roberta Anastaséval, üdvözölte, hogy Románia elfogadta a tanügyi törvényt és hogy a nyárig a román parlament elé kerülhet a kisebbségi törvény is. A magyar oldalról pedig szóba került a román anyanyelvi oktatás és a román kisebbségi közösségek támogatása.
Az aláírt szándéknyilatkozatról azt mondta, hogy az a két ország parlamentjei közötti, eddig is jó együttműködést teszi szorosabbá.
Hozzátette, hogy abba elsősorban az Európai Unió napirendjén szereplő legaktuálisabb kérdéseket vették bele.
Elmondta, hogy a megállapodás előirányozza a külügyi hivatalok közötti együttműködés megerősítését is. Része az is, hogy a tágabb, háromoldalú vagy regionális keretek között létrejövő együttműködésekben is közösen lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!