Belföld

2011.03.08. 19:22

Eva Rhodes testvére emlékező gyűlést szervezett

FMH - A londoni magyar nagykövetség előtt szervezett emlékező gyűlést kedden a Magyarországon 2008-ban megölt Eva Rhodes testvére, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló levelet is átadott a képviseleten.

MTI

A magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest, aki a bőnyi állatmenhelyet üzemeltette, egy volt alkalmazottja 2008 szeptemberében egy vita után olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős nő meghalt. 
Az elkövetőt tavaly szeptemberben, első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte.
Judith Majlath, az áldozat testvére kedden, a nemzetközi nőnap alkalmából - tucatnyi részvevővel - emlékező gyűlést szervezett a londoni magyar nagykövetség elé, ahol Orbán Viktornak címzett levelet adott át. 
A levélben Eva Rhodes testvére megerősíti azt a véleményét, hogy a vizsgálat során "súlyos hibák" történtek. Judith Majlath levele szerint a rendőrség "nem végzett alapos vizsgálatot", a nyomozás során "bizonyítékok semmisültek meg és szennyeződtek", és a család "nem hallathatta hangját".
A levél szerint "a számos problémával terhelt" ügyet felkarolta Sir Malcolm Rifkind volt brit külügyminiszter, a család londoni választókörzetének parlamenti képviselője is.
Judith Majlath az Orbán Viktornak címzett levélben kéri a magyar miniszterelnök segítségét abban, hogy a magyar hatóságok adják ki az ügy mindazon dokumentumait, amelyeket "a brit kormány kért".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!