Belföld

2011.03.07. 13:42

Az ELTE a törvények szerint működik - közölte az intézmény

FMH - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jelenlegi és korábbi vezetése egyaránt elkötelezett a takarékos, hatékony gazdálkodás mellett - közölte az intézmény a hétvégén megjelent sajtóhírekre reagálva hétfőn az MTI-vel. Az ELTE készségesen együttműködik a kormányzattal bármilyen szakszerű vizsgálatban.

MTI

Mezey Barna jelenlegi rektor és Klinghammer István, az intézmény gazdasági tanácsának volt elnöke, az ELTE korábbi rektora közös állásfoglalásában kiemelte: az egyetem a törvényi és etikai elvek szellemében működött és működik.
Megállapították, hogy az ELTE gazdálkodását érintő nyilatkozatok sajtómegjelenése félreértésen alapulhat, hiszen nem történtek "méregdrága" autóbeszerzések. 
Ezzel szemben szerintük a tények, hogy az ELTE gépjárműparkját az oktatási és kutatási szakmai feladatok ellátását közvetlenül szolgáló járművek alkotják, vezetői használatra csupán egy ötéves középkategóriás gépkocsi áll rendelkezésre. Az egyetem a több százmillió forint értékű üzemeltetési szerződéseit is a közbeszerzési előírásoknak megfelelően kötötte meg.
Az ELTE, mint eddig, továbbra is készséggel együttműködik a kormányzattal bármiféle szakszerű vizsgálatban, ragaszkodva ahhoz, hogy felelős helyről csakis tényszerű nyilatkozatok hangozzanak el - írták.
"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem sajnálattal veszi tudomásul, hogy az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos vizsgálatának befejezéséről és megállapításairól pusztán közvetve, a sajtóból értesült" - zárul az állásfoglalás.
A hétvégén megjelent sajtóinformációk szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdálkodását is vizsgálta az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula az üggyel kapcsolatos jelentést Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek küldte tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!