Belföld

2011.02.09. 12:41

Nagylak - Tovább nőtt a kamionsor

Tovább nőtt a tehergépjárművek várakozási ideje szerdán a nagylaki határátkelőnél, a kilépő oldalon nyolc órát kellett sorban állniuk a kamionosoknak, a járművek több mint öt kilométer hosszan torlódtak föl.

MTI

A személyforgalom folyamatos, az autósoknak azonban a sűrű ködben kell kikerülniük a kamionoszlopot. A balesetek elkerülése érdekében a határátkelőről Makó felé tartó forgalmat a rendőrség Kövegy irányába terelte el. Ezen az úton azonban röviddel dél után vontatmányával árokba csúszott egy román kamion, és szinte a teljes útpályát elfoglalta.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a belépő oldalon hat órát kell várniuk a kamionosoknak. Szenti Szabolcs azt tanácsolja a kamion- és tehergépkocsi-vezetőknek, hogy a gyorsabb haladás érdekében válasszák a gyulai határátkelőhelyet.
A főhadnagy közölte: a román hatóságok arról tájékoztatták a magyar rendőrséget, hogy megszüntetik a szigorított ellenőrzést, így szerda éjfélre megszűnhet a várakozás a teherforgalomban.
Fabian Badila, a román országos határrendőrség szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, a szabálysértések és a törvénytelenségek megelőzése érdekében szigorúbb ellenőrzést vezettek be a határátlépésnél.
Kedden a belépő oldalon négy, a kilépő oldalon három órát kell várakozniuk a teherautóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!