Belföld

2011.02.25. 05:55

Belvíz - Évtizedekre megoldódhatnak Újszilvás gondjai

Hosszú távra sikerült megoldani a belvízelvezetést Újszilváson annak köszönhetően, hogy kicserélték az átereszeket, új árkot ástak, és ahol kellett, kimélyítették a régieket - közölte Petrányi Csaba polgármester (független) az MTI-vel.

MTI

Mint a település vezetője elmondta, hiába készült el három éve a csapadékvíz-elvezető rendszer, a belvíztározó megtelt, a kiömlő víz Újszilvás felé áramlott, onnan azután nem tudott elfolyni.
Az elmúlt hetekben elvégzett munka során a belvíztározó tavat és a Tápió holtágát, az Illike-csatornát három kilométeres árokkal kötötték össze, ahol szükség volt rá, nagyobbra cserélték az átereszeket, a közút mellett pedig mindkét oldalon egy-egy méterrel kimélyítették és kikotorták a belvíztározó tó és a falu közötti másfél kilométeres szakaszt - sorolta a legfontosabb lépéseket Petrányi Csaba. 
 Ezekkel a változtatásokkal legalább húsz évre sikerült orvosolni a problémát - mondta, hozzátéve, a több millió forintos rendkívüli védekezés költségeinek hetven százalékára az önkormányzat a vis maior alaphoz pályázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!