Belföld

2011.02.14. 16:33

Az LMP szerint bűnbakok helyett megoldásokat kell keresni

FMH - Az LMP szerint most jött el az idő, amikor már nem szabad tovább tűrni, hogy Magyarországon "nyíltan lehessen cigányozni és zsidózni" - mondta Vágó Gáborral közös, hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

MTI

A képviselő, aki egy "bűnbak" feliratú táblával a nyakában jelent meg a sajtótájékoztatóján, azt mondta, hogy a mai magyar politikában, és főképp a Jobbik politikai kommunikációjában a cigányság mint egy bűnbak jelenik meg.
Szavai szerint a Jobbiknak nincsenek valós és releváns eszközei arra, hogyan lehetne javítani a mélyszegénységben élő romák és nem romák sorsán, de a párt gondolkodásában az jelenik meg, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémáknak a romák a fő felelősei. Hozzátette, hogy a mélyszegénységben élő romák és nem romák között nincsen valós társadalmi különbség.
Vágó Gábor emlékeztetett arra, hogy a hétfői parlamenti ülésen az egyik jobbikos képviselő megoldásként azt kiabálta be: "körbe kell őket keríteni".
Az LMP véleményét ismertetve azt mondta, nem az a probléma, amit a Jobbik elnöke, Vona Gábor említett, hogy "indokolatlanul sok cigány gyerek születik, hanem az a probléma, hogy (...) a magyar nők nem tudnak gyereket vállalni, hiszen a karrierjüket kockáztatják ezáltal".
Kijelentette, hogy a Jobbik sem a lakhatás, sem az oktatás vagy a közbiztonság kérdésében nem körvonalaz megoldásokat, csak bűnbakokra vezetik vissza a problémákat, ami a "szociális problémáknál a cigányság, a gazdasági problémáknál a zsidóság." Hozzátette, hogy az LMP szerint Magyarországnak bűnbakok helyett tartós megoldásokat kell keresnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!