Belföld

2010.12.03. 09:26

Kulcsár vallott: pénzt nem is kezelt

Megkezdte vallomástételét a sokmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila a megismételt elsőfokú eljárásban, pénteken a Fővárosi Bíróságon. Az exbróker ugyanakkor jelezte, hogy kérdésekre nem kíván válaszolni, még személyi körülményeivel, így vagyoni helyzetével kapcsolatban sem. Korábban erről úgy nyilatkozott: vagyontalan.

MTI

Kulcsár előrebocsátotta, hogy szerinte az eddigi eljárásban "alapvető tévedések, megalapozatlanságok voltak a nem megfelelő tőkepiaci ismeretek miatt", s ő most a vallomásával segíteni szeretné a bíróságok munkáját.
Az elsőrendű vádlott hosszú, előre megírt vallomását olvassa fel, amelynek lényege: nem volt rendelkezési, utasítási, aláírási joga a vádbeli időszakban a K and H Bank brókercégénél. Pénzt nem kezelt, nem is rendelkezhetett az ügyfelek pénzével, így nem követhetett el sikkasztást. Az ő feladata csupán a kapcsolattartás és befektetési tanácsadás volt az ügyfelek részére.
 Az összesen 18 vádlott meghallgatása, illetve korábbi vallomásaik ismertetése önmagában is számos tárgyalást,  több hónapot is igénybe vehet. A bírói tanács elnöke jelezte, hogy a korábbi bizonyítást teljes terjedelmében, sőt, akár még szélesebb körben is megismétlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!