Belföld

2010.12.06. 12:27

Kivonultak az MSZP és a Jobbik képviselői a kulturális és sajtóbizottság üléséről

Kivonultak az MSZP és a Jobbik képviselői a parlament kulturális és sajtóbizottságának üléséről hétfőn, miután a szocialisták által javasolt, a médiatörvénnyel kapcsolatos napirendi változtatást a kormánytöbbség nem fogadta el.

MTI

Mandur László szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a médiatörvényre vonatkozó előterjesztések "nem ütik meg a megfelelő előkészítettségi szintet", és az indítvány részletes vitára bocsátását egy héttel javasolta elhalasztani.
Kivonulása előtt Novák Előd a Jobbik részéről sérelmezte, hogy a Fidesz törvényjavaslathoz tett ajánlási pontjai a hétvégén nem voltak elérhetők a parlament honlapján. 
A három fideszes képviselő által benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló kormánypárti törvényjavaslathoz kapcsolódóan a bizottság végül 316 ajánlási pontról szavazott. A bizottság munkájában az ellenzék részéről az egyetlen LMP-s tag, a bizottság egyik alelnöke, Karácsony Gergely vett részt.     
 A médiafelügyelet és a médiapiaci szereplők jogait, illetve kötelességeit összefogó, többek között műsorkvótákról, médiapiaci szereplőkre kiróható szankciókról is szóló 174 oldalas jogszabálytervezethez az MSZP múlt pénteken 88 módosító indítványt nyújtott be. Az ellenzéki párt több más változtatás mellett kivenné a nyomtatott sajtóra és az internetre vonatkozó rendelkezéseket a médiatörvény-tervezet hatálya alól. A Jobbik 40, az LMP 37 módosító indítvánnyal élt. A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló, Rogán Antal, Cser-Palkovics András és Menczer Erzsébet fideszes parlamenti képviselők által benyújtott indítványról a tervek szerint december 20-án szavaz az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!