Belföld

2010.11.01. 11:41

Temetőben rekedtek az emberek Nyíregyházán

Rendőrök vágták le a láncot a temető bezárt kapujáról NyíregyházánTöbb mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MTI

Az információk szerint este hat óra körül zárták be a temető Korányi utca felől megközelíthető kapuját. Bár egy másik bejárat még nyitva volt,  a Korányi utcai főkapu mögött rekedt látogatók közül többen megpróbáltak átmászni a kerítésen, de volt, aki visszazuhant a tömegbe - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 
 A százados tájékoztatása szerint a helyzetet a halottak napi megemlékezés miatt a temető környékén szolgálatot teljesítő rendőrök oldották meg: a parancsnok  úgy döntött, hogy a pánikhangulat kialakulásának megelőzéséért, és a balesetveszély elkerüléséért levágja a lakatot a kapuról. A vasláncot a kapitányságról odahozatott erővágóval távolították el. Az MTI információi szerint az eset során senki sem sérült meg.
Ferenc Róbert őrnagy, a nyíregyházi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője hozzátette: amennyiben a temető kezelői igényt tartanak rá, a lánc levágásával okozott kárt a rendőrség megtéríti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!