Belföld

2010.11.12. 05:44

Szünetel az UD Zrt.-per

FMH - Szüneteltetik az UD Zrt. által a magyar állam, annak képviseletében a volt Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal ellen indított kártérítési pert - írta a Népszava és a Magyar Nemzet pénteken.

MTI

A Magyar Nemzetnek Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője azt mondta: addig kívánják szüneteltetni a pert, amíg megjelölik, melyek azok a jogutód szervezetek, amelyeket alperesként hívnak be. Az ügyvéd szerint a kérdés néhány héten belül tisztázódik, és folytatódhat a per, amelyben az UD Zrt. 10 millió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítését követeli.
A Népszava úgy tudja, a felek közös levélben kérték az eljárás szüneteltetését, és azért nem megszüntetését, mert nem egyeztek meg minden részletkérdésben. A lap megjegyzi: szüneteltetés esetén a feleknek hat hónapjuk van arra, hogy kérvényezzék a per újraindítását, különben az eljárás megszűnik.
A vagyonvédelmi cég azért perel, mert elvesztette megrendelőit, miután Laborc Sándor, az NBH egykori főigazgatója 2008 őszén - később valótlannak bizonyult gyanú alapján - feljelentette a vállalkozás vezetőit - emlékeztetnek a lapok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!