Belföld

2010.10.31. 07:46

Megfelelő állapotúak az ország zagytározói

Megfelelő állapotú az ország valamennyi zagy- és iszaptározója, nincs szükség védelmi intézkedésekre - állapította meg a rendkívüli hatósági vizsgálat, amelynek eredményét Petróczi Tímea, a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője ismertette az MTI tudósítójával vasárnap.

MTI

 Az ajkai vörösiszap-tározó október 4-én bekövetkezett gátszakadása miatti katasztrófát követően Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elrendelte, hogy a környezetvédelmi felügyelőségek azonnal vizsgálják felül az úgynevezett zagytározók engedélyét, és azok állapotát.
 A soron kívüli, helyszíni környezetvédelmi hatósági ellenőrzés megállapítása szerint az országban működő valamennyi vörösiszap- és zagytározó rendeltetésszerűen működik, a kazetták oldalfalain szivárgás, repedés nem található, jelentős részüket már rekultiválták, állapotokat folyamatosan ellenőrzik - mondta Petróczi Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!