Belföld

2010.08.30. 16:05

Összevonás, főszerkesztőváltás a Világgazdaságnál

FMH - Az Axel Springer a médiapiaci folyamatoknak megfelelően a Világgazdaság üzleti napilapot is kiadó Zöld Újság Zrt.-nél is összevonja a kiadóvezetői és főszerkesztői munkaköröket; a feladatot szeptember 1-től Balasi Tamás eddigi kiadóvezető látja el.

MTI

Az eddigi főszerkesztő, Kocsi Ilona a továbbiakban főmunkatársként többek között az üzleti kiadványok szerkesztésében működik közre - olvasható a lapot kiadó Zöld Újság Zrt. MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.
Balasi Tamás feladata lesz a print és online kiadás összehangolása, a kiadványok közötti szerkesztőségi és üzleti együtthatások kihasználása. 
A közlemény szerint a Világgazdáság ma a legolvasottabb üzleti és gazdasági napilap a hazai sajtópiacon, amely több mint negyven éve hiteles gazdasági információkat, üzleti híreket közvetít döntéshozók részére.
A Világgazdaság mellett a Zöld Újság Zrt. gondozásában jelenik meg havonta a Manager Magazin és a Harvard Business Review.
Kocsi Ilonát 2007. februárjában nevezték ki a lap főszerkesztőjének, előtte egy évig főszerkesztő-helyettesként dolgozott a Világgazdaságnál.
A Marketing és Média portál információi szerint a Világgazdaság értékesített példányszáma 2007 második negyedévében 13.430 volt, ez az idei április-júniusi időszakra 10.368-ra csökkent.

Ezek is érdekelhetik