Belföld

2010.08.27. 06:10

Hazahozzák hétvégén a magyar katonanő holttestét

Katonai tiszteletadással fogadják a hét végén Magyarországon Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot, aki egy hétfői fegyveres támadásban halt meg Afganisztánban - írja a pénteki Magyar Nemzet.

MTI


Jövő hétfőn búcsúztatják Pappné Ábrahám Juditot

Jövő hétfőn búcsúztatják Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban augusztus 23-án meghalt magyar katonatisztet szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán.

Az alacskai kastélykertben, református szertartás szerint vesznek végső búcsút Pappné Ábrahám Judittól - tette közzé gyászhírét az Észak-Magyarország című napilap pénteki számában a család.
   
Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy a magyar katonai konvojt, egy katona meghalt, hárman megsérültek. Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.
   
A Magyar Nemzet pénteki száma szerint a hadnagy holttestét a hét végén hozzák haza Magyarországra, és katonai tiszteletadással fogadják majd.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!