Belföld

2010.07.10. 15:44

Mesterházy bemutatta az MSZP új vezetőit

Mesterházy Attila bemutatta az MSZP új vezetőit a tisztújító kongresszus szünetében szombat délután.

MTI

A kongresszusi ajánlásban szereplő demokrata körök létrehozásával kapcsolatban úgy vélekedett: a polgári körök sikeres kezdeményezése volt a Fidesznek és nem szégyen akár az ellenféltől is eltanulni egy technikát.
Egy másik kérdésre felelve a Szili Katalin vezette a Szövetség a Jövőért Mozgalomról azt mondta: az MSZP-nek minden olyan mozgalomra szüksége van, amely segíti a párt sikerét. Emlékeztetett arra, hogy az alapszabály nagyon egyértelműen fogalmaz: az MSZP ellenében induló szocialista párttagokat automatikusan kizárják. Eddig csak olyan információt kapott Szili Katalintól, hogy segíteni akarják az MSZP munkáját - tette hozzá.
Balogh András elnökhelyettes a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MSZP-nek új programot kell készítenie a jövőről, különben szétszakadhat a párt. Úgy látja, radikális megújulásra van szükség, szociálisan sokkal érzékenyebbé kell tenni a pártot és ki kell mondani, hogy a szocialisták a magyar nemzeti progresszió folytatói.
Kovács László alelnök a tisztességes, felelős ellenzéki politizálást emelte ki, és jelezte, szívesen foglalkozna a kommunikációval, mert a jó politikát el kell juttatni az emberekhez.
 A 34 éves Szabadkai Tamás - a pártvezetés legfiatalabb tagja - úgy fogalmazott: a kor nem érdem, hanem állapot. Abban szeretne szerepet vállalni - mondta -, hogy az MSZP ne budapesti párt legyen, jelenjen meg a vidéki szervezetek véleménye is a döntéshozatalnál.
A tisztújító kongresszus az elnökségi tagok megválasztásával folyatódik. A tíz helyre 26 jelölt van. A megválasztáshoz ötven százalék plusz egy szavazatra van szükség, így várhatón itt is több szavazási forduló lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!