Belföld

2010.07.19. 16:43

Csütörtökön lehet a szavazás a juttatásokról, tiszteletdíjakról

FMH - Csütörtökön mégis lehet zárószavazás a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosításáról a parlamentben, amennyiben a képviselők négyötöde támogatja a házszabálytól eltérést az erre vonatkozó újbóli voksoláson.

MTI

Az Országgyűlés hétfőn 265 igen és 80 nem szavazattal elutasította a házszabálytól eltérést, ami lehetővé tette volna, hogy a törvényjavaslat zárószavazása már csütörtökön meglegyen. Az ügy miatt Schmitt Pál házelnök rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze.
A házbizottság rendkívüli ülése után Balsai István (Fidesz) az MTI-nek elmondta, ígéretet kaptak a frakcióktól arra, hogy meglesz a négyötödös támogatás és így csütörtökön lehet végleges döntést hozni a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosításáról.
Tájékoztatása szerint az ülésen megállapodtak arról is, hogy az alkotmánybírák csütörtöki megválasztásánál minden név szerepel majd a szavazólapon, amelyen ikszeléssel lehet egy vagy legfeljebb két jelöltet kiválasztani.
Balsai István az MTI kérdésére megerősítette, hogy a nyári rendkívüli ülésszakon már nem lesz szavazás az iskolai nemzeti összetartozás napjának bevezetéséről, amelynek a részletes vitáját hétfőn vették le a napirendről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!