Belföld

2010.06.17. 09:56

Steiner szerint Wieszt lemond mandátumáról

FMH - A vesztegetéssel gyanúsított és őrizetbe vett Wieszt János ügyével kapcsolatban Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője azt mondta: Wieszt visszaadja majd a szocialista listán szerzett mandátumát.

MTI

Steiner Pál egy más témában tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztató után az MTI-nek azt mondta: Wieszt János korábban, tehát még a hivatalos meggyanúsítása előtt nemet mondott a szocialistáknak arra a kérésére, hogy adja vissza a mandátumát. A frakcióvezető szerint azonban most már más a helyzet, mert a pártból kilépett és a függetlenek közé ült képviselő előzetes letartóztatásban van.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialisták addig nem tudnak senkit sem Wieszt János helyére ültetni a Fővárosi Közgyűlésben, amíg a képviselő önként le nem mond mandátumáról.
A szocialista mandátumnak azért van jelentősége, mert a várost kisebbségből irányító SZDSZ, a pártból kilépett liberálisok (független képviselők) és a szocialisták eddig egyfős többséggel tudták meghozni a főváros szempontjából fontos döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!