Belföld

2010.06.30. 13:19

Parlagfű-mentesítés: a gazdák időt kapnak

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte, hogy az illetékes hatóság gyakoroljon türelmet azokkal a gazdálkodókkal szemben, akik az árvíz, illetve a belvíz miatt nem tudták lekaszálni a parlagfüvet.

MTI

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte, hogy a parlagfű-mentesítés ellenőrzésekor a hivatalok elsősorban a műveletlen területekre összpontosítsanak és gyakoroljanak türelmet azokkal a gazdálkodókkal szemben, akik az árvíz, illetve a belvíz miatt nem tudták lekaszálni a parlagfüvet - erről Czerván György agrárgazdasági államtitkár beszélt szerdán újságírók előtt Budapesten.A parlagfű első kötelező kaszálásának határideje szerdán járt le, csütörtöktől a földhivatalok és a jegyzők ellenőrizhetik a kül- és a belterületek parlagfűvel való fertőzöttségét.
Czerván György arra a kérdésre, hogy meddig áll fenn ez a türelmi idő, azt hangsúlyozta: ideiglenes megoldásról van szó, az csak a vis maior helyzet által érintett területekre vonatkozik, és addig tart, amíg nem rendeződnek a közlekedési viszonyok a földeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!