Belföld

2010.06.09. 20:03

FlyBalaton: vissza a másodfokra

FMH - Nem került pont a Balaton Airport Kft. valamint a FlyBalaton repülőtér két tulajdonos önkormányzata között húzódó per végére. A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, s visszautalta a Fővárosi Ítélőtáblának az ügyet.

zaol.hu

Az egykor állami tulajdonban lévő repülőteret a Balaton Airport Kft. működtette, mely annak érdekében, hogy a létesítményt polgári használatra alkalmassá tegye, beruházásokat végzett a területen. Az ezzel kapcsolatos költségeket nem térítették meg számukra, ezért pert indítottak az állam ellen. Időközben azonban Sármellék és Zalavár tulajdonba kapta az objektumot, természetesen a követeléssel egyetemben. Amint megírtuk, hosszas tárgyalássorozat után sem sikerült megegyezniük az önkormányzatokkal, ezért pert indítottak, s a bíróság tavaly jogerősen megítélte a társaság számára a követelt 200 millió forintot. Februárban a repülőtéri ingatlanra végrehajtási jogot is bejegyeztettek a földhivatalnál. A jogerős ítélet ellen az önkormányzatok felülvizsgálati kérelmet adtak be a Legfelsőbb Bírósághoz.

További részletek ide kattintva, a Zalai Hírlap honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!