Belföld

2010.05.17. 15:31

Nagy erőkkel dolgozik az E.ON az üzemzavarok elhárításán

Az E.ON szerelői és szerződött alvállalkozói egész hétvégén teljes létszámban dolgoztak a vihar okozta üzemzavarok elhárításán, a Dunántúlon összesen 780 szerelő javítja folyamatosan a hibákat.

feol.hu

A társaság a rendkívüli időjárási körülmények miatt a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el és ahol arra szükség volt, szerelőket csoportosított át a vihar által leginkább sújtott régiókba. Az E.ON szorosan együttműködött a katasztrófavédelem- ill. a tűzoltóság munkatársaival és tevékenységéről vasárnap délután óta rendszeresen tájékoztatja a Magyar Energiahivatalt. Helyi szinten az E.ON régióvezetői felvették a kapcsolatot az érintett települések polgármestereivel, hogy személyesen tájékoztassák őket a hibaelhárítás folyamatáról.

Vasárnapra virradó éjszaka több mint 100 000 fogyasztónál nem volt áram a Dunántúlon, estére azonban a társaság szerelőinek sikerült kijavítaniuk a hibákat, és már csak néhány száz üzemzavar által sújtott fogyasztási hely maradt áram nélkül éjszakára. Ezeken a helyeken (a Balaton- és Veszprém környékén, Sásdon, valamint Barcson) a külső körülmények (pl. kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj) és az erős szél akadályozták a szerelők munkáját.

Hétfő hajnalra a viharos szél miatt a Dunántúlon újabb 40 vonalon lépett fel üzemzavar, mely hétfő reggel összességében mintegy 50 ezer háztartást érintett.  Az esetek többségét a vezetékre dőlő fák okozták, a felázott talaj és a viharos szél miatt ugyanis egyre több fa esik a vezetékekre. A leginkább érintett régiók: Veszprém, Kaposvár, Tatabánya és Székesfehérvár. A Balatonnál több helyen az árvíz miatt a veszély megelőzése érdekében kellett kikapcsolni a szolgáltatást. Bár a hibaelhárítás folyamatos, a viharos szél miatt újabb és újabb üzemzavarok lépnek fel. A meteorológiai előrejelzések szerint a viharos időjárás még a holnapi napon is folytatódik, ezért az E.ON-nál keddig érvényben marad a fokozott készenlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!