Belföld

2010.04.16. 09:13

Spontán terhességből születtek hármasikrek

FMH - Egy-egy percnyi különbséggel jöttek világra azok a hármasikrek, akiknek spontán ikerterhességet követően adott életet édesanyjuk, Tatabányán.

MTI

Fierpasz Péter, Richárd és Tamás császármetszés segítségével, 2003, 1900, illetve 1700 gramm súllyal született. Az édesanyának a terhesség 36. hetéig sikerült kihordani gyermekeit, ami hármas ikrek esetén igen ritka; általában egy hónappal korábban magától megindul a szülés - tájékoztatta Molnár Mihály, a Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa az MTI-t. Hozzátette: a siker a gyógyszeres, pszichoterápiás kezelések mellett az édesanya hozzáállásának is köszönhető.
A szülés megindítására, a császármetszésre azért volt szükség, mert a 36. hetet követően számos szövődmény előfordulhat.
Az ikreket egy kisfiú is hazavárja. A 30 éves édesanya, Illés Melinda az MTI-nek elmondta, hogy nem egyedi eset az ikerterhesség a családban: neki is van egy ikerhúga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!