Belföld

2010.04.15. 04:46

Megakadt a Kenedi-bizottság

FMH - Bajnai Gordon kormányfő nemrég kért föl három embert, hogy felügyeljék az NBH-s mágnesszalagokon lévő adatok feltárását. A Népszava információi szerint viszont a Kenedi-bizottság azóta sem kezdhette meg az érdemi munkát.

MTI

A lap csütörtöki számában arról írtak, hogy bár a testület létrehozását a múlt héten bejelentették, és a tagokat is megnevezték, az érintetteket azóta hivatalosan nem kereste meg senki. A lap ezen értesülését a bizottság két tagja – Kenedi János és Cseh Gergő Bendegúz – is megerősítette. A lap szerint ez azért is érdekes, mert a bizottság megalakulásakor kormányzati forrásaik még azt tudatták: gyakorlatilag már meg is kezdték a munkát.
A bizottságot arra kérték fel, hogy felügyelje a becslések szerint több mint ötvenezer hálózati személy nevét, fedőnevét, azonosító adatait és beszervezési dossziéjának számát tartalmazó 18 NBH-s mágnesszalag adatainak feldolgozását, minősítésük felülvizsgálatát, majd a minősítés alól feloldott anyagok levéltárba adását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!