Belföld

2010.04.13. 09:13

A nemzeti gyásznap miatt elmarad a rendőrnap

A nemzeti gyásznap miatt elmarad a szombatra tervezett rendőrnap - olvasható a rendőrség honlapján.

MTI

A www.police.hu-n kedden megjelent közlemény emlékeztet arra, hogy szombaton temetik el Lech Kaczynski lengyel államfőt, aki kíséretével együtt repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett.
A szombatra tervezett Szent György napi városligeti rendezvény a gyásznap miatt elmarad - tudatják.
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetése és állománya ezúton fejezi ki őszinte részvétét a tragédiában elhunytak hozzátartozói részére" - áll a közleményben.
A Lech Kaczynski lengyel államfőt és kíséretét szállító Tu-154-es kormányrepülőgép Oroszországban, helyi idő szerint szombaton kora reggel zuhant le,  néhány száz méternyire a szmolenszki Szevernij katonai repülőtér kifutópályájától. Kaczynski és kísérete az 1940-ben lemészárolt 22 ezer lengyel tiszt és civil emlékére rendezett megemlékezésre tartott Katinyba (Katyn), magánlátogatás keretében. A katasztrófa következtében 97 ember halt meg, közöttük a lengyel politikai és katonai vezetés számos képviselője.
Bajnai Gordon múlt vasárnap bejelentette, hogy a kormány nemzeti gyásznappá nyilvánítja a lengyel elnök temetésének napját. A kormányszóvivő az MTI-vel hétfőn közölte, hogy a miniszterelnök részt vesz Lech Kaczynski lengyel elnök temetésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!