Belföld

2010.04.16. 12:04

A Fidesz megszűntetné az evát és az ekhót is - állítja az MSZP

FMH - Az MSZP szóvivője, Budai Bernadett sajtótájékoztatón hívta föl a figyelmet a Fidesz "kiszivárgott titkos kormányprogramjára", amely szerint több kellemetlen intézkedést tartalmaz.

MTI

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján ezekre példaként említette az eva, az ekho, és az őstermelői adózás megszüntetéséről, az adójóváírás eltörléséről, illetve a tételes egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről szóló sajtóhíreket.
Ezek közül az evát emelte ki, amelyről azt mondta: ez az adózási forma jó volt az egyéni és a társas vállalkozásoknak, leegyszerűsítette az adózást, segített a gazdaság kifehérítésében és az Európai Unió is elfogadta.
Véleménye szerint az eva megszüntetése adóelkerülésre ösztönöz és csökkennének emiatt az adóbevételek.
A szóvivő emlékezetett arra: az MSZP szerette volna, ha miniszterelnök-jelölti és szakpolitikai vitákon derültek volna ki a Fidesz programjának részletei, mivel azonban a párt ettől elzárkózott, a nyilvánossághoz fordulnak, hátha ezzel ki lehet kényszeríteni az információkat.
Budai Bernadett a rossz hírek közé sorolta, hogy Martonyi János "semlyemzsinórt küldött" a külügyminisztériumi dolgozók egy részének, amikor azt mondta, hogy elkötelezettebb apparátusra van szükség.
Kitért arra, azt kérdezik Meggyes Tamás esztergomi polgármestertől, hogy lemond-e a világhálóra felkerült videó miatt, amelyen - szavai szerint - "fiatalok társaságában marihuánát szív". A szóvivő megdöbbentőnek nevezte a képsorokat és azt kérdezte a politikustól, elismeri-e hogy használt, illetve ma is használ illegális drogokat. 
A szóvivő nem tudott részleteket mondani arról a szintén az internetre felkerült hangfelvételről, amelyen Szanyi Tibor képviselőjelölt egyebek között azt mondja, buzdítani kell az embereket arra, hogy szóljanak baloldali szavazó ismerőseiknek, kérjék át magukat a főváros XIII. kerületébe és ott voksoljanak. 
Budai Bernadett arról sem tudott információkkal szolgálni, miért tartottak házkutatást Gyula Ferencné szocialista képviselőnél. Azt ígérte, az érintettek a nyilvánosság elé állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!