Belföld

2010.04.08. 04:50

A demokráciát meg kell védeni!

FMH - A Fidesz által gyűjtött adatok miatt aggodalmát fejezte ki Mesterházy Attila, az MSZP kormányfő-jelöltje azon a regionális kampányzáró rendezvényen, ahol a jelöltjeiket is bemutatták.

Tribolt Lajos

Regionális kampányzárót tartott tegnap az MSZP Székesfehérváron. A teltházas ARÉV-csarnokban előbb zenés műsor szórakoztatta a megjelenteket, majd Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt mondott beszédet, azt követően a párt jelöltjeit mutatták be.
Mesterházy a rendezvény előtti sajtótájékoztatóján  megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy az internetre felkerült egy hangfelvétel, amelyen a Fidesz pártigazgatója arról beszél, hogy számítógépes adatbázist alakítottak ki a választópolgárokról. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje felszólította Orbán Viktort, hogy az adatbázist adják át állami szervezeteknek, amelyek eldönthetik, sért-e törvényt az ilyen jellegű adatgyűjtés. Az emberek politikai szimpátia alapján történő kategorizálása megerősíti azokat a szóbeszédeket, hogy azért képeznek Lakitelken köztisztviselőket, hogy lecseréljék a mostaniakat, s azért készülnek a pedagógusok  minősítésére, hogy megszabaduljanak a nekik nem tetszőktől. Mesterházy szerint nem csoda, hogy az emberek félnek. Éppen ezért fontos az MSZP támogatása, hogy a demokrácia értékei megmaradjanak.
A politikus arról is szólt, hogy a Fidesz nyolc évig mindenre nemet mondott, amit a kormányzat csinált. Az MSZP olyan politikai kulturát szeretne, ahol a pártok képesek az együttműködésre, van bátorságuk bevallani, ha a másiknak van igaza.  Úgy vélte, az emberek nem mindig értik, min vitatkoznak a politikusok, ezért vissza kellene térni az embereket érintő dolgok tárgyalásához. Ilyen például a foglalkoztatás növelése, amelyhez szintén összefogás kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!