Belföld

2010.03.03. 12:24

Gyújtogatott, hogy másnak se legyen jó

FMH - Több mint húszmillió forintos kárt okozott autók felgyújtásával egy férfi, akinek házánál korábban tűz volt. A csepeli gyújtogató büntetőpere szerdán kezdődött.

MTI

Beismerte és mélységesen megbánta tettét a csepeli gyújtogató a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben.
A közveszélyokozással és rongálással vádolt középkorú férfi 2008 szeptembere és 2009 januárja között 19 alkalommal gyújtott fel többnyire zsúfolt parkolókban álló autókat oly módon, hogy a benzintartály közelében lelocsolta éghető anyaggal, amit lángra lobbantott.
Több esetben a tűz átterjedt a közelben álló járművekre is, az okozott kár összege meghaladja a húszmillió forintot.
A férfit 2009. január 19-én hajnalban fogták el, miután a rendőrök egy nagy sebességgel közlekedő biciklizőre lettek figyelmesek, akit igazoltattak, de ellenállt, és a rendőrök petróleumot, rongyokat és öngyújtót találtak nála. A csepeli rendőrségre vitték a férfit, ahol elismerte, hogy szeptember óta ő gyújtogat a környéken. 
A nyomozás során a rendőrség a cselekmény indítékáról azt a tájékoztatást adta, hogy a férfi házánál 2003-ban tűz volt, amit nehezen dolgozott fel, és azért gyújtott fel több csepeli autót, hogy "másnak se legyen jó". Az elkövető célpontjait véletlenszerűen választotta ki.
A vádlott korábban ideggyógyászati kezelés alatt állt, a nyomozás során az elmeszakértő beszámíthatónak nyilvánította, de ebben a körben a büntetőper során még felmerülhet újabb szakértő kirendelése.
A vádbeli cselekményekért a törvény szerint halmazati büntetésként akár 12 évet is kaphat az egyébként büntetlen előéletű férfi. 
A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő csepeli gyújtogató büntetőpere tanúk, sértettek meghallgatásával folytatódik a Pesti Központ Kerületi Bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!