Belföld

2010.01.17. 14:28

Nyomozás az MSZP-s polgármester ügyében

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen.

MTI

Budai Gyula, a  Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2009. december 11-én tett büntetőfeljelentést a bábolnai polgármester ellen, mert - mint mondta - Horváth Klára úgy adott bérbe egy 85 hektáros állami földterületet - szabálytalan pályázati kiírással -, hogy a legalacsonyabb ajánlatot tevő IKR Zrt. nyerte meg a pályázatot, ráadásul a vagyonkezelő hozzájárulását sem kérte ki a településvezető.

Ezután előkerült egy kölcsönszerződés is, mely szerint Horváth Klára 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR vezérigazgatójától; a hitelt pedig nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában - tette hozzá a politikus. Közölte: a kölcsönszerződésen szereplő aláírás láthatóan Horváth Klárától származik.

Budai Gyula a nyomozással kapcsolatban megjegyezte: a polgármestert - mivel országgyűlési képviselő is egyben - védi a mentelmi joga, tehát a "polgármester asszonynak iparkodnia kell, hogy az áprilisi választásokon nyerjen, hogy a mentelmi joga továbbra is védelmet nyújtson számára".

A magoszos szövetségi igazgató szólt arról is, hogy szintén tavaly decemberben büntetőfeljelentést tett Benedek Fülöppel szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt, ugyanis - mint folytatta - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azóta már lemondott vezérigazgató-helyettese olyan meghatalmazást adott, amelyre nem volt joga. Valótlan tartalmú okirattal próbált jogokat bizonyítani egy Békés megyei vadásztársaság alakuló ülésén - mondta Budai Gyula, hozzátéve, hogy ebben az ügyben az eljárás lefolytatására az V-XIII. kerületi ügyészség lesz jogosult.

Beszámolt arról is, hogy január elején egy olyan levelet kapott, amelyben ugyancsak Benedek Fülöpöt illetően tájékoztatták egy olyan erdőértékesítésről, amely bűncselekmény alapos gyanúját veti fel. A bejelentést megküldte a budapesti nyomozó főügyészségnek.

Budai Gyula a levél tartalmát ismertetve a sajtótájékoztatón kifejtette: a levélíró tájékoztatása szerint egy, a nemzeti földalapkezelőnek értékesített, több mint 300 hektár állami erdő 105 millió forintos vételárából 5 millió forintot Benedek Fülöpnek kellett átadni.

 Mindenhonnan korrupciógyanús ügyek "borulnak ki" az elmúlt nyolc év vonatkozásában - összegezte véleményét a Magosz szövetségi igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!