Belföld

2010.01.16. 09:34

BKV - késve kezdődött meg az egyeztetés

A tervezettnél fél órával később megkezdődött a tárgyalás a BKV menedzsmentje és a munkabeszüntetést kezdeményező 14 szakszervezet között a kollektív szerződésről.

MTI

Az egyeztetésen részt vesz Kocsis István, a BKV vezérigazgatója is. A BKV szakszervezetei öt napja sztrájkolnak. A szombat délelőtt 10 órára meghirdetett tárgyaláson 10 óra 10 perckor még nem jelentek meg a menedzsment képviselői, így a sztrájkot hirdető 14 szakszervezet képviselői elhagyták a megbeszélés helyszínét. Nem sokkal ezután azonban megérkezett a menedzsment, és visszaült a tárgyalóasztalhoz a 14 szakszervezet képviselője is.
A szombat délelőtti tárgyalásra - amelyre mind a 26 BKV-s szakszervezetet meghívták - azt követően került sor, hogy a péntek esti tárgyaláson sem született megállapodás a kollektív szerződésről.
A péntek esti egyeztetés után Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke azt mondta újságíróknak: amennyiben hétfő kora délutánig sem tudnak megállapodni, demonstrációt hirdetnek a BKV Akácfa utcai székháza elé, oda várva az összes sztrájkoló BKV-s munkavállalót.
 Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese a péntek esti tárgyalás után úgy nyilatkozott: részben elfogadták a sztrájkbizottság ajánlatát, de mivel az ajánlat érinti a kollektív szerződést, a többi szakszervezettel is egyeztetni akarnak. Ezért hívták össze az új tárgyalást szombat délelőttre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!