Belföld

2009.11.02. 17:43

Nincs megegyezés - mi lesz a vasúttal?

Öt vasutas szakszervezet küzd a kormány 40 milliárdos elvonása ellen, de ma sem sikerült meggyőzniük a kormányt - az egyeztetést folytatják.

MTI

Nem született megállapodás hétfőn a kormány és az öt reprezentatív vasutas szakszervezet között a kollektív munkaügyi vitán. A Vasutasok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete azért kezdeményezett közösen kollektív munkaügyi vitát a kormánynál, mert elutasítják, hogy a kormány jövőre 40 milliárd forinttal csökkentse a vasút finanszírozását, kifogásolják a helyközi közösségi közlekedés, köztük a MÁV tervezett átalakítását, az elbocsátásokkal járó mellékvonalak bezárását.
Antali Károly kormánybiztos az ülést követően elmondta, hogya szakszervezetek véleményét mérlegelte és javasolja a miniszternek, hogy a szüneteltetésre szánt Nyíregyháza-Vásárosnamény és Karád-Siófok vasútvonalakra rendelje meg a személyszállítási közszolgáltatást.
Az egyeztetést november 9-én és 16-án folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!