Belföld

2009.11.12. 13:41

MSZP: a Fidesz nem spórol, ha haverok fizetéséről van szó

Az MSZP szerint a Fidesz ismét megtalálta a kiskaput, hogy ne kelljen a közpénzzel spórolnia, ha a haverok fizetéséről van szó. Szabó Zoltán tájékoztatójára a Fidész idézetekkel reagált.

feol.hu

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a hvg.hu és Blikk információi szerint Stankovics Éva, a fideszes többségű Pest megyei önkormányzat elnökségi irodájának vezetője augusztus végén kilencmillió forintos búcsúpénzzel távozott.
Hozzátette: Stankovics Éva másnap már a Pest megyei önkormányzat fenntartásában működő Szent Rókus Kórház gazdasági igazgatójaként folytatta munkáját. Elmondta, a törvény ilyen esetekre nem engedélyezi a végkielégítés kifizetését annak a köztisztviselőnek, aki költségvetési szervnél dolgozik tovább. Szabó Zoltán szerint ezért a kilencmilliót nem végkielégítésnek, hanem jutalomnak nevezték.

Szabó Zoltán tájékoztatójára a Fidesz ismét  idézetekkel reagált:

Tóth Károly (MSZP): Tiszta szívből utálom a korrupciót, mert ráment az MSZP.
Medgyessy Péter: Félek, szocialista barátaim félreértik a helyzetet. Amikor magukba tekinteni, elemezni kellene, ünnepelni akarnak.
Paul Lendvai: A szocialisták és az SZDSZ-esek még a végveszély óráiban is hatalomért és pénzért marakodnak. Megérdemlik a sorsukat.
Desewffy Tibor (Demos): Az egész balliberális oldalon át kellene gondolniuk a szereplőknek, hogyan is jutottunk ide.
Lendvai Ildikó (MSZP): Nem akarjuk az SZDSZ nyakába varrni a BKV által szimbolizált gondokat, ami eddig történt a fővárosban, az közös felelősség.
Steiner Pál (MSZP): A BKV-nál kitört anomáliák olyan mértékben váltak szimbolikussá, hogy már az MSZP hitelességét érintették.
Népszabadság: Romokban az MSZP, az SZDSZ-nek lassan pulzusa sincs. A népszerűtlenség és a szétesés fontos oka - a gyönge kormányzati teljesítmény mellett - a nyilvánosságra került korrupciós ügyek sorozata.
Karsai József (MSZP): Balatonőszöd óta jobban hazudunk.
Szili Katalin (MSZP): A szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került.
Hegyi Gyula (MSZP): Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád.
Nádas Péter: A Magyarországot hosszú időn át kormányzó baloldal is csődöt mondott, a liberálisok is kudarcot vallottak. Mind korruptak.
Népszabadság: (A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval.
Medgyessy Péter: Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.
Békesi László: Az MSZP nem fog változni. Lehetetlen, alkalmatlan párt.
Lendvai Ildikó (MSZP): Szégyen, ha magunkon hagyjuk a bélyeget. Utálom, ha mások helyett kell szégyenkeznem, és elegem is van belőle.
Bacher Iván: Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!