Belföld

2009.10.07. 09:48

Székely, Oszkó: 10,5 milliárdot kapnak még idén a kórházak

A kórházak idén 10,5 milliárd forintot kapnak a járó-, és fekvőbeteg egészségügyi szolgáltatásaik biztosítására - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter és Székely Tamás, az egészségügyi tárca vezetője szerdán, az Országgyűlés szakbizottságának ülésén.

feol.hu

Székely Tamás elmondta: az intézmények még ebben a hónapban 4,5 milliárd forintot kapnak, majd még az év végéig további 6 milliárd forintot, ez utóbbit már a 2010-es költségvetés terhére.
A változtatások közé tartozik az is, hogy november 1-jétől ismét bevezetik a teljesítményvolumen-korlát alapú finanszírozási rendszert.
Oszkó Péter a "tárgyalási ajánlattal" kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a költségvetési források szinte teljes egészében le vannak kötve, és már "gyakorlatilag nulla a mozgástere a kormánynak".
A szaktárca és a kórházak képviselői délután ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy megállapodásra jussanak az intézmények idei többletjuttatásáról.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!