Belföld

2009.10.08. 09:25

Oszkó: veszélyben a távhő áfájának csökkentése

Veszélybe került a távhő áfájának jövő évi csökkentése - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten.

feol.hu

A kórházak részére átcsoportosított pluszforrás olyan tartalékokat érint, amelyet a távhő áfacsökkentésére különítettek el - mondta a pénzügyminiszter.

A távhő áfájának csökkentése melletti elkötelezettség a kormánnyal való egyeztetésen alapul - olvasható Tóbiás József frakcióigazgató közleményében.
Az MTI-hez is eljuttatott anyagot azt követően adta ki a kormánypárt képviselőcsoportja, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter egy sajtótájékoztatón csütörtökön arról beszélt: "veszélybe került" a távhő áfájának jövő évi csökkentése, tekintettel arra, hogy a kórházak részére átcsoportosított pluszforrás jelenleg olyan tartalékokat érint, amelyeket a távhő áfájának csökkentésére különítettek el.
"Ha a távhő-áfacsökkentést meg akarjuk csinálni, akkor dolgoznunk kell még azon, hogy ez milyen intézkedések eredményeként lenne megtehető" - fogalmazott Oszkó Péter.     Emlékeztetett: mindig is úgy nyilatkozott a távhő áfájának csökkentéséről, hogy arra csak akkor van lehetőség, ha a költségvetési törvény úgy fogadják el, hogy megfelelő tartalékok maradnak erre a célra.
"Ezek a tartalékok most a szükséges szint alá csökkentek" - tette hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!