Belföld

2009.10.15. 13:54

Kapnak keresetkiegészítést a közszolgálatban dolgozók

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a kormány képviselői megegyeztek abban, hogy a költségvetési szerveknél alkalmazásban álló, közszolgálatban dolgozók 2010-ben is keresetkiegészítésben részesüljenek - tájékoztatta a tárgyalások eredményéről Csizmár Gábor csütörtökön az MTI-t.

feol.hu

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a közszolgálati sztrájkbizottsággal már tavaly decemberben összefoglalót írtak alá, amelyben megállapodtak a 2009. évi keresetkiegészítés módszerében. A mostani megállapodás pedig azt biztosítja, hogy amit idén havi részletességgel kaptak meg, azt más formában 2010-ben is megkapják.
Hozzátette, hogy a benyújtott költségvetési törvény kereteiben született megállapodást 16 plusz egy szakszervezeti szövetség írta alá.
Az MTI-hez is eljuttatott egyezség szerint a keresetkiegészítés éves mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén 340 ezer forintos havi bruttó illetményhatárig bruttó 98 ezer forint. Részmunkaidő esetén a keresetkiegészítés a munkaidő arányában jár. A megállapodás kitér arra is, hogy a keresetkiegészítés teljes fedezetét a központi költségvetés biztosítja.
A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a keresetkiegészítés megállapított éves összegének kifizetésére két egyenlő részletben, a 2010. január és március hónapra járó illetményekkel együtt kerüljön sor.
A megállapodás arra is kitér, hogy a szakszervezetek az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság létrehozásakor megfogalmazott követeléseiket fenntartják, de azokról az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban tárgyalnak tovább. A megállapodás teljesülésének időpontjáig az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, illetve a megállapodást aláíró szakszervezetek sztrájkot nem szerveznek és sztrájkban nem vesznek részt. A megállapodás minden pontjának teljesülésekor az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság feloszlatja magát.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!