Belföld

2009.10.26. 14:14

Határsértők rohama a román-magyar határon

Az elmúlt hét végén közel egy tucat határsértőt fogtak el a román hatóságok a román-magyar közös határszakasz Arad megyei részén.

feol.hu

Az Agerpres hírügynökség által hétfőn idézett Mihaela Les, az Arad megyei határrendőrség szóvivője elmondta, hogy szombatról vasárnapra virradóra egy 30 éves török állampolgár egy teherautó utánfutójának alvázában megbújva kísérelte meg a határátlépést Nagylaknál, sikertelenül. A férfi bevallása szerint egyszerűen a schengeni övezetbe szeretett volna bejutni.
Szintén Nagylaknál öt, olasz és bolgár iratokkal rendelkező  férfi jelentkezett ellenőrzésre a hét végén. Kiderült, hogy a török, indiai és egyiptomi állampolgárságú személyek hamis okmányokkal utaztak.    
A szintén Arad megyei tornyai (Turnu) határátkelőnél egy moldovai férfi és egy nő román, de szintén hamis úti okmányokkal akart belépni Magyarországra. Varsándnál a román határrendőrök - magyar kollégáikkal együttműködve - egy iratok nélkül utazó román állampolgárt fogtak el.
A kürtösi (Curtici) átkelőnél két pakisztáni férfit találtak a Marosvásárhely és Budapest között közlekedő vonaton. Ők szintén illegálisan akartak átkelni a román-magyar határon.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!