Belföld

2009.09.02. 04:43

Közelebb a Balatonringhez?

FMH - Közelebb került a Balatonringet építő spanyol konzorcium a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) remélt, a beruházáshoz nélkülözhetetlen hitelhez - írja a szerdai Népszabadság.

feol.hu

A napilap információi szerint ugyanis a bank által felkért pénzügyi tanácsadó, a KPMG átvilágította a gyorsaságimotoros-versenypályát építő konzorcium üzleti tervét, s azt elfogadhatónak ítélte. Ez azért fontos, mert a fejlesztési bank részben a KPMG minősítése alapján dönt - információk szerint szeptember közepén - a 45 millió eurós hitelről.
A Sedesa-csoport részvételével létrehozott spanyol konzorcium tavaly nyáron jelentette be, hogy csaknem 90 millió euróért - felerészt hitelből, felerészt önerőből - felépít egy 4232 méter hosszú versenypályát a Somogy megyei Sávolyon, s 2009 őszén meg is rendeznék ott az első gyorsaságimotoros-világbajnoki futamot. A ring építése azonban csúszott, mert a Sedesa nem tudott megállapodni az MFB-vel a szükséges hitelről, ezért a pálya premierjét 2009 őszéről 2010 szeptemberére halasztották. Arról, hogy miért késett a hitelszerződés megkötése, ellentmondásosak a hírek: a Sedesa a bankot hibáztatta, de olyan - rendre tagadott - pletykák is lábra kaptak, amelyek szerint megingott a befektető pénzügyi helyzete.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!