Belföld

2009.08.31. 02:29

Királynőt koronáztak Fehérváron!

Nem a legtökéletesebb arcot, a legarányosabb alakot kereste a zsűri a Fehérvár Szépe, Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyen, hanem egy olyan hölgyet, aki már megjelenésével magában hordozza a harmóniát, s aki kisugárzásával képes bárkit elvarázsolni. Varázslatos este volt ez, s talán mindannyian nyertünk valamit.

Házi Péter

Így augusztus végén immár a hetedik éve keresi Székesfehérvár saját királynőjét, s mint az idei szépségverseny is bizonyítja, hihetetlenül sok gyönyörű és tehetséges hölgy él a megyében és Székesfehérváron. Ám a hagyományok az idő múlásával változnak, így történt ez a mi szépségversenyünk esetében is: korábban két szépséget, Fehérvár Szépét és a Fejér Megyei Hírlap Szépét is választottak, idén azonban a két cím egyesült. Szombaton este zsúfolásig megtelt a Vörösmarty Színház, hogy kiderüljön végre, ki nyeri a címegyesítő szépségversenyt.


A tizenöt lány nagy sikert aratott a szokásos bikinis, latin koreográfiával is

- Nem biztos, hogy a legtökéletesebb, legarányosabb szépség lesz a Fehérvár Szépe, Fejér Megyei Hírlap Királynője; olyan tehetséges ifjú hölgyet keresünk, aki magában hordozza a harmóniát, s aki kisugárzásával képes elvarázsolni - mondta megnyitójában Elekes András, a verseny fővédnöke, lapunk főszerkesztője. Óber László főszervező köszöntője után aztán a függöny felgördült, s a Pokerface zenéjére - cseppet sem pókerarccal -, kifutott a tizennégy lány a színpadra, s egy izzó, vibráló koreográfiával mutatkoztak be a közönségnek. (Cséri Gábor, a lányokat segítő koreográfus megjegyezte, fergetegesre sikerült ez az öt perc!)

Alig szusszanhattak a szépek, már következett is a verseny talán legforróbb, legvadítóbb része, a latin est : szőrmebundában, magassarkú cipőben érkeztek a lányok a színpadra, ahol aztán lehullt a bunda róluk, a közönség pedig hangos füttyszóval kísérte, ahogy a fürdőruhák, no meg a gyönyörű idomok előtűntek. Már ekkor óriási tapsot kapott Balázs Szabina, aki ekkor még csak reménykedhetett benne, az ováció talán jelenthet valamit a végeredménynél.

A latin táncok után a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János adott egy kis zenés csokrot. A lányoknak ennyi idejük maradt felkészülni a mindent eldöntő estélyi ruhás fellépésükre, Tihanyi Kitti mesterkozmetikus a sminkeket, Fügedi Ilona mesterfodrász pedig a frizurákat varázsolta gyors mozdulatokkal igazi költeménnyé. 


A királynő Balázs Szabina lett, aki egy évig viselheti a Fehérvár Szépe, Fejér Megyei Hírlap Királynője címet
Fotók: Gregority Antal

A színpadra immár úrhölgyekként visszatérő versenyzőknek a két műsorvezető, Kovács Kata és Szeifert Richárd kérdéseire kellett válaszolniuk. Imre Kitti valószínűleg ekkor lopta be magát a szívekbe: az Alsószentivánról érkezett hölgynek tizenegy (!) testvére van, s mint mesélte, motorozó apukáját - hosszú évekkel ezelőtt - megállították a rendőrök, s mivel nem volt bukósisak a fején, 800 forintra akarták bírságolni, de aztán enyhítésként felajánlották, ahány gyereke van, annyiszor száz forintot elengednek. Így esett, hogy a végén még nekik kellett fizetniük az akkor még csak tíz gyermekes apukának... Mondani sem kell, hogy a nézők ekkor harsány kacajban törtek ki! Kiss Ágnes - habár a verseny után bevallotta, nagyon izgult -, ugyancsak talpraesetten válaszolt a kérdésekre, s bájos arcával, nyugodt kisugárzásával sokak tetszését elnyerte. A zsűri folyamatosan értékelt, este tíz után meg is lett a végeredmény: Balázs Szabina először el sem akarta hinni, hogy őt választották a legszebbnek. Aztán amikor Óber László és lapunk főszerkesztője a fiatal lány fejére helyezte az őt megillető koronát, azonnal beletanult a királynői szerepbe .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!