Belföld

2009.07.03. 15:43

Türelmet kérnek a tűzoltók, amint tudnak, szivattyúzások

FMH - Naponta több tucat bejelentés érkezik a tűzoltókhoz azzal kapcsolatban, hogy az árvíz és a felhőszakadások miatt szivattyúzást kérnek pincékből, sportpályákról, de a tűzoltóság az árhullám levonulásáig türelmet kér a lakosoktól - mondta a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője pénteken az MTI-nek.

feol.hu

Dobson Tibor kiemelte: amíg a megduzzadt folyók nem apadnak le, a tűzoltók nem tudják végrehajtani a szivattyúzást, mert a talajvíz visszaszivárog, kimossa a házak alapját, és ez statikailag meggyengítené az épületeket.
A szóvivő közlése szerint a hétvégére várhatóan több száz bejelentés érkezhet az ország tűzoltóságaihoz, de arra kérik a lakosokat, legyenek türelemmel, a szivattyúzási igényeknek mindenhol eleget fognak tenni. 
Elmondta azt is, hogy az elöntött pincékből és sporttelepekről 10-12 centiméternél kisebb vízmennyiséget a tűzoltók már nem tudnak kiszivattyúzni technikai okokból, azt a lakosoknak kell megtenniük.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!