Belföld

2009.07.22. 09:33

Korlátozás nélkül az M8-as Márkót elkerülő szakaszán

FMH - A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megkapta a 8. sz. főút Márkót elkerülő szakaszának forgalomba helyezési engedélyét, így az autósok már korlátozás nélkül használhatják a mintegy 4 kilométer hosszú 2x2 sávos főutat - közölte a NIF szerdán.

feol.hu

A két külön szintű csomópontot és a 300 méter hosszú völgyhidat magában foglaló szakasz Márkó és Bánd lakói mellett a 8. sz. főúton közlekedők életét is megkönnyíti. A projekt kivitelezője a BBSW Márkó Konzorcium (Bilfinger Berger Civil Hungária Kft. és Swietelsky Magyarország Kft.) volt. A beruházás szerződéses összege bruttó 5,128 milliárd forint. 
A NIF közleménye szerint a híd végleges forgalomba helyezési engedéllyel rendelkezik, míg a közút ideiglenes engedélyt kapott, amely 2009. október 30-ig érvényes. A végleges forgalomba helyezés előtt, az idén augusztusban zaj- és levegőszennyezettség mérést kell végeztetnie a beruházónak az érintett települések térségében. 
Az építés megkezdése előtt már készült egy felmérés, amely rögzítette az alapállapotot és megállapította, hogy nincs szükség zajvédő falak építésére. Amennyiben az újabb vizsgálat szerint a zaj- és a levegőszennyezettség meghaladja a megengedett határértéket, úgy a NIF-nek gondoskodnia kell a zajvédő falak megépítéséről.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!