Belföld

2009.06.18. 14:09

Bizalmi szavazás lesz Dávidról és az MDF elnökségéről

FMH - A Magyar Demokrata Fórum (MDF) szombaton tartja országos gyűlését, amelyen Dávid Ibolya pártelnök mellett az MDF teljes elnöksége bizalmi szavazást kér a küldöttektől.

feol.hu

Makay Zsolt, a választmány elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: a tíz órakor kezdődő országos gyűlés beszámolókkal indul, ezt követi majd a bizalmi szavazás, amelyen Dávid Ibolya pártelnök mellett az MDF teljes elnöksége bizalmi szavazást kér a küldöttektől.
A bizalmi szavazás után választják meg az MDF elnökségének két tagját. A két elnökségi helyre öten, Herényi Károly, Joó Szabolcs, Nagy Tamás, Szabó József és Szilassy Gábor pályázik.
Az országos gyűlésen téma lesz a stratégiaalkotás és a felkészülés a következő országgyűlési választásokra.
A választmány elnöke közölte: a gyűlésen módosítják a párt alapszabályát is.
Makay Zsolt emlékeztetett arra: az MDF-et, azaz a párt EP-képviselőjét, Bokros Lajost meghívták a brit, a lengyel és a cseh jobboldali képviselők által alakítandó új európai parlamenti frakcióba. 
Ezért még az országos gyűlés előtt, szombaton országos választmányi ülés is lesz, amelyen döntenek arról, hogy az MDF az Európai Néppárttal maradjon-e, vagy a hasonló nézetű új frakcióhoz csatlakozzon - tette hozzá.
A választmányi elnök közölte: a párt országos gyűlésére 380 küldöttet hívtak meg.
Az MTI-nek szerdán a pártból nemrég kizárt országgyűlési képviselők közül Katona Kálmán azt nyilatkozta, hogy nem megy el az országos gyűlésre, míg Pettkó András, közlése szerint, valószínűleg ott lesz.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!