Belföld

2009.06.12. 10:06

A cafeteria terheinek csökkentését követelik

A munkaadók továbbra is tíz százalékos adókulcsot javasolnak a béren kívüli juttatásokra, a munkavállalók a legelterjedtebb juttatásokat adómentesen hagynák - hangzott el az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

feol.hu

Pataky Péter, a munkavállalói oldal szóvivője elmondta, az szja-rendszer és a béren kívüli juttatások adóztatásának kormányzat által tervezett átalakítása még optimista számítások szerint is 250 ezer forintos havi jövedelemig összességében rontaná a munkavállalók pozícióját.
Rolek Ferenc a munkáltatók nevében elfogadhatatlannak nevezte a társasági adó és a rehabilitációs járulék emelésének mértékét, továbbá javasolta, hogy vonják ki a jövedéki adó emeléséből az üzemanyagokat. A béren kívüli juttatásokról kijelentette: a kormány által tervezett többletterhek mellett a munkáltatók 99 százaléka nem fogja nyújtani azokat, tíz százalékos adószint mellett azonban nagyjából változatlanul szinten maradnának.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!