Belföld

2009.05.28. 10:13

Támogatás vállalkozásoknak, új munkahelyek kialakításához

FMH - Mintegy 1.300 új munkahely létrehozását segíti 126 vállalkozásnál a munkaügyi tárca, e célra 1,38 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a vállalkozásoknak, amelyek összesen 2,23 milliárd forintra pályáztak - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) az MTI-vel csütörtökön.

feol.hu

A vállalkozások 1.297 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 938 álláskereső tartós időtartamú foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást. Így a tárca egyúttal további 1.089 munkahely megőrzéséhez is hozzájárul.
    
A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során keletkezett költségek számolhatók el. A 2009. január 30-án meghirdetett központi pályázatra a regionális munkaügyi központok a 2009. március 31-ig tartó beadási határidőig összesen 195 pályázatot fogadtak be 2,23 milliárd forint igénnyel.
    
Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a pályázók, amelyek nagy számban foglalkoztatnak álláskeresőket, közülük is hátrányos helyzetűeket: tartósan nyilvántartásban lévő álláskeresőket, romákat, pályakezdőket, megváltozott munkaképességű személyeket, valamint, ha a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, településen működik. Értékelési szempont volt az új munkahelyek száma, a beruházás hatása a térség munkaerőpiacára és az, hogy miként kapcsolódik a kistérségi, helyi fejlesztési koncepcióhoz.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!