Belföld

2009.05.18. 14:34

Élelmiszersegélyt oszt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

FMH . Országos akcióban 2000 tonna élelmiszersegélyt oszt szét 300 ezer rászorulónak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az év végéig - tudatta hétfőn az MTI-vel ifj. Kis Boáz, a szervezet sajtómunkatársa.

feol.hu

A szervezet hétfőn kezdte meg országos segélyprogramját, amelynek keretében a hátrányos helyzetű gyermekek családjaihoz, kisnyugdíjasokhoz és a létminimum alatt élő családokhoz jut el a jelentős mennyiségű tartós élelmiszer. Az akció része a segélyszervezet által meghirdetett Együtt a bajban elnevezésű segélyprogramnak.
Mintegy 1500, Soroksáron élő rászoruló család számára kezdték meg 18 tonna adomány átadását. Az eseményen részt vett Szrimácz Ferenc, a kerület egyik alpolgármestere és Lehel László, a segélyszervezet igazgatója.
Ezzel párhuzamosan az ország több megyéjében, így Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Békésben, Hajdú-Biharban és Tolnában is még a héten elkezdődik a segélyprogram.
A következő hetekben 300 településére viszik el az egyenként 12 kilogrammos csomagokat, amelyek 6 kilogramm lisztet, 2,5 kilogramm spagettit, 1,5 kilogramm cukrot, 1 kilogramm kekszet, 1 liter tejet tartalmaznak. Az adomány átadásához segítséget nyújtanak a helyi önkormányzatok.
Az élelmiszerosztást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével, az Európai Unió élelmiszersegély-programjának keretében hajtják végre. Ez a harmadik év, amikor részt vesznek az akcióban, s az elmúlt évekhez képest idén mintegy háromszoros mennyiségű segélyt osztanak szét.
A segélyprogram több millió forintos járulékos költségeit a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet teremtette elő áprilisi adománygyűjtő felhívásával - közölte ifj. Kis Boáz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!