Belföld

2009.04.17. 02:29

Nagy pillanatok a vízparton

Fehérvárcsurgó - Melyik a legnagyobb lélekszámú civil szervezet hazánkban? Ha gondolják, ha nem, az adatok szerint a horgászoké. Több tízezren keresik nyugalmukat a vízpartokon.

Tihanyi Tamás

A víz nyugodt, mintha felforgatott életünket szeretné elsimítani... Talán ezért vágyódnak egyre többen a horgászbotok mellé? Tény, hogy megyeszerte egyre nagyobb számban keresik a tópartok csendjét, azokat a pillanatokat, amikor csak a megrezzenő kapásjelző jelenti az izgalmat. A legtöbbeknek pedig még a hal sem jelent zsákmányt: minap éppen egy olyan horgásszal beszélgettünk, aki minden áldozatául esett potykát szabad útjára engedett. Varga József biztosan maga sem tudná megmondani, hány alkalommal lendült a keze, s dobott horgot a hullámok közé. A legnagyobb fogása egy 25 kilós harcsa volt, s még ma is emlékszik arra, mennyire remegett a lába, amikor a hatalmas állatot csónakjába emelte. De ő is - mint a becsületes pecások legtöbbje - elítéli az orvhalászokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!