Belföld

2009.04.23. 14:14

Jótékonysági on-line árverés

Budapest - Kiállítást rendezett a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyerekek rajzaiból a két évtizede működő Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jubileumi ülésének alkalmából.

feol.hu

A csütörtöki ülésen - amelyen a kis betegek is felléptek produkcióikkal - az alapítvány kuratóriumának tagjai ismertették a szervezet eddigi tevékenységét. A jubileum fővédnöke Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége, az ülés díszvendége pedig Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke volt.
A két évtizede működő alapítvány célja a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelt gyermekek gyógyításának elősegítése, a kórházi környezet és a gyógyítási feltételek javítása.
Szende Béla professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözlő beszédében köszönetét fejezte ki a támogatóknak. Hangsúlyozta: a jubileumi ülés nemcsak arra szolgál, hogy az eddigi tevékenységet összegezzék és a terveket ismertessék, hanem hogy tisztelegjenek azok előtt, akik az intézményt támogatva hitet tesznek az ott dolgozók munkája mellett.
A szervezet megalakulása óta támogatja a bakonyszűcsi Lelki Otthon munkáját. Az együttműködésnek köszönhetően a Bakos-Tóth Márta klinikai szakpszichológus által alapított és vezetett otthon ma már egész évben működik a gyerekek gyógyulása és a társadalomba, a kortársak közé való visszatérése érdekében.
A jubileumi ülés szünetében a vendégek mesés-verses gyermekműsort és gyermekrajz-kiállítást tekinthettek meg, továbbá meghallgathatták az Ispiláng gyermekegyüttes koncertjét. A fellépőknek Szvorák Katalin énekművész volt a felkészítő tanáruk.
A kis páciensek rajzait az alapítvány megújult honlapján, a www.gyermektumoralapitvany.hu/ oldalon árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig gyógyításukra fordítják.
A képekre május 15-ig lehet licitálni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!