Belföld

2009.04.16. 02:29

Bírság ellen lócitrommal

Székesfehérvár - A fogyasztóvédelmi és az adóhatóság padlójára is lócitromot öntött tegnap egy férfi, tiltakozásul a kiszabott bírság ellen. Az APEH szerint indokolt esetben el lehet engedni a bírságot.

Fejér Megyei Hírlap

Az adóhatóságtól megtudtuk, abban az esetben, ha a bírság befizetése miatt súlyosan veszélybe kerülnek az adós életkörülményei, akkor azt mérsékelheti vagy el is törölheti az adóhatóság. A férfi az erről tájékoztató levelet egyébként meg is kapta.

Mint Szecsődi László elmondta, 2007 márciusáig egyéni vállalkozóként játékokat árult a piacon, ám betegsége miatt visszadta azt. Miután tavaly februárban átesett egy hátsófali szívinfarktuson, végképp eldőlt, nem dolgozhat tovább. Ezért alkalmanként a piacra vitte ki eladni a megmaradt játékokat, mert csak a havi gyógyszereinek ára 15-20 ezer forintra ugrott. A férfi úgy tudja, a törvény szerint alkalmi árusként bárki árulhatja vásárokon a saját tulajdonában álló tárgyakat, vállalkozói igazolvány nélkül is. Szerinte ez alapján őt nem bírságolhatták volna meg.

- 2008. április 30-án ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság, és ötvenezer forintra megbírságolt, mert nem volt az egyik játékon magyar nyelvű tájékoztató. További 36 ezer forintot követelnek tőlem az egyik játék hatósági bevizsgálásáért - mondta lapunknak az ötvenegy éves férfi, akit - saját elmondása szerint - ezt követően az APEH is megbírságolt, mert adószám nélkül árusított. A férfi az eljárás ellen kívánt tiltakozni tegnap a lócitrommal.

- Senkit nem dobáltam meg tojással vagy galacsinnal, mindössze a két hivatal irodájának padlójára öntöttem egy zacskóból a lócitromot - összegezte tettét a férfi, aki ezt követően önként elment a rendőrségre, ahol felvették a jegyzőkönyvet. A rendőrség a helyszíni szemle után két rendbeli becsületsértés miatt indított eljárást a férfi ellen - nyilatkozta lapunknak Németh-Kész Mónika rendőrségi sajtószóvivő.

Mint megtudtuk, a leszázalékolt férfi néhány napja az APEH-től olyan levelet kapott, amelyben felajánlják neki: elengedhetik a bírságot vagy annak egy részét, ha 2500 forintért okmánybélyeget vesz és fellebbez, kitöltve az adatlapot. A férfi lapunknak azt mondta, nem kíván ezzel a lehetőséggel élni, mert szerinte nem ez a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!