Baracska

2016.12.18. 21:49

Mákos bejgli a börtönből

Baracska - A büntetés-végrehajtás által elindított jóvátételi programsorozatban a baracskai fogvatartottak gyerekeknek készítettek mákos tekercset.

Baracskán, az Annamajorban működik a büntetés-végrehajtás egyik gazdasági társasága, amelynek péksége is csatlakozott a büntetés-végrehajtás által elindított jóvátételi programsorozathoz. A pék-üzemben dolgozó fogvatartottak közreműködésével 115 mákos tekercset készítettek el és ajánlottak fel a Pápay Ágoston Diák- és Gyermek-otthon, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola gyermekeinek.

A karácsonyi édességet csütörtökön vette át az intézmény igazgatója, Orbánné Molnár Anikó a kft. ügyvezető igazgatójától, Laczkó Lóránt bv. ezredestől. A pékségben egyébként 142 fogvatartott dolgozik, évente 30 ezer munkaórában, 1900 tonna liszt felhasználása során több mint 270 féle pék-árut készítenek.

A 2012-ben átadott pékség egyre nagyobb mértékben kapcsolódik be a büntetés-végrehajtás belső ellátásába, évente átlag 1800 tonna kenyeret, 3,5 millió péksüteményt és 103 tonna fagyasztott árut gyártanak itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!