Bakonycsernye

2013.02.15. 14:13

Maratoni felolvasás

Sikeresen ért véget szombaton az a Wass Albert műveiből rendezett maratoni felolvasás, amelyet pénteken 11 órakor az iskola számos tanulójának jelenlétében kezdtek el az evangálikus gyülezeti teremben.

B. Kiss László

A felolvasást pénteken számos helyi iskolás jelenlétében Kozáry Ferenc kezdte. A felolvasás szombaton ér véget. Kárpát-medencei mozgalomhoz csatlakozott Wass Albert műveinek maratoni felolvasása által a bakonycsernyei evangélikus egyházközség. Több éves hagyománya van már annak, hogy a február 17-hez, az író halálának napjához legközelebbi pénteken a csatlakozó településeken 24 órás felolvasát rendeznek a sokáig feledésre ítélt erdélyi író műveiből. A bakonycsernyei rendezvény házigazdája az evangélikus egyházközség, helyszíne a gyülekezeti terem. A kezdeményezés Benis Miklósé, melyet Szarka István tiszteletes karolt fel.

 

A szombatig tartó felolvasást Kozáry Ferenc színművész kezdte el (Fotó: a szerző)

Bakonycsernyén a helyi iskola számos tanulója jelentében Kozáry Ferenc színművész kezdte el a felolvast. A stafétát tőle Bobory Zoltán vette át. A felolvasás akár szombat estig is eltarthat, ha van kellő érdeklődés iránta. Nem a rekordok könyvébe akarunk bekerülni, Wass Albertre kívánjuk ráirányítani a figyelmet. A maratoni felolvasásnak nincs szigorú forgatókönyve. Amikor nagyon kifáradunk, egy ideig videóról, CD-ről hangzanak fel az író szövegei. Nem titok, néhány palack bort, süteményt is hoztunk, hogy még kellemesebben teljenek az író szellemét megidéző órák, ahová mindenkit szeretettel várunk - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Benis Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!