Újabb mentés!

2023.08.09. 12:00

A Szántódi Rév mellől mentett vidrát a vadvédelmi központ

Idegrendszeri tünetekkel és inkoordinált mozgással került be egy vidra augusztus 5-én a Sóstó Vadvédelmi Központba, ahol megkezdték az állat átfogó vizsgálatát – áll közösségi oldalukon.

Déri Brenda

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ

Mint írják a tüneteket valamilyen méreganyag felvétele vagy koponyatrauma válthatta ki, de szerencsére a röntgen, valamint az ultrahang nem mutatott belső sérülésre utaló nyomokat. 

– Szapora légzés és magas láz társult az esethez, melyet stábunk aznap estére stabilizált. Aztán jött a feszült várakozás és a nehéz éjszaka, melyet túlélt, azonban még másnap is nagyon rossz bőrben volt. A napközbeni további kezelés szerencsére segített neki és persze csapatunk szerető gondoskodása – olvasható a vadvédelmi központ bejegyzése felett.

A vidra vasárnapra már az étvágyát is visszanyerte valamennyire, hétfőn már mászkált a kezelőben, kedden pedig a kifutóba került, ahol boldog evett, ivott és lubickolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!