Nyugodjék békében!

2023.04.28. 14:27

Aiso, a nagyegyházi csodaló az örök vadászmezőkre költözött

Nagy szeretetben, családtagként élt a nagyegyházi Kardos családnál Aiso, az ébenfekete fríz mén. Tiszteletet parancsoló termete mellé varázslatos szépség és kiemelkedő tehetség párosult, nem véletlen hát, hogy még filmkarrier is jutott neki a lovas elismerések mellé. Aiso szíve talán megszakadt, szeretett gazdája után távozott az örök vadászmezőkre.

S. Töttő Rita

Forrás: Youtube

A frízek káprázatos szépségével, meghökkentő termetével, természetes eleganciájával és mégis nyugodt természetével úgy érkezett elém Nagyegyházán több mint tíz évvel ezelőtt Aiso, mint egy látomás. Aki találkozik vele, sosem feledi ezt a különleges vibrálást, amit ez az állat sugárzott magából. Híre legalább akkora volt, mint a termete: Jeremy Irons lovagolta egy filmjében, számos elismerést, lovas díjat zsebelt be – Európa tekintetében nagydíjas díjlóként az első 5-be tartozott -, közben pedig gazdái, Kardosné Révész Katalin és Kardos György biztosították számára a paradicsomi környezetet. Igazi családtag volt, óvták, szerették és fontosnak tartották, hogy a megfelelő díjlovagló foglalkozzon vele.

Sajnos azonban ez már csak a múlt. Kardosné megtörten osztotta meg a hírt saját és Aiso közösségi oldalán: „Ma reggel, szeretett lovunk AISO /2000.06.12.-2023.04.25./ végleg a gazdihoz költözött, az örök vadászmezőkre. Nem bírta tovább lelkileg azt a nagy megrázkódtatást, ami a körülmények megváltozása miatt érte. Hálás vagyok Gyurik Petrának, aki mindent megtett annak érdekében, hogy eddig is élni tudott Aiso.”

A frízek „mesébe illő külleme és eleganciája” mellett híresek arról is, hogy egygazdásak. Nem csoda hát, hogy gazdája távozását követően Aiso is távozott.

Kardosné Katalin a feol.hu-nak elmondta: gazdája hiánya után Aiso teljesen összeomlott. Szervi baja nem volt, így tehát szinte biztos, hogy a megtört szíve vitte el… 

Kapcsolódó cikk:

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!