Ingyenes a részvétel

2022.05.12. 12:00

Mindent a galambokról, galambtenyésztőknek: ismeretterjesztő előadás Fehérváron

Az Alsóvárosi Közösségi Házban rendeznek előadást a galambok egészségvédelméről. Az ismeretterjesztő előadáson ingyenes a részvétel.

FMH

Forrás: FMH-Archív / NN

Székesfehérváron nagy hagyománya van a galambtenyésztésnek. A városhoz köthető a székesfehérvári bukógalamb, mely egy kivételesen szép, tollas példány. Első leírása 1925-ből való, érdekes nevét pedig arról a bukfenchez hasonló mozgásról kapta, amit repülései során megtesz. A tenyésztők körében nemcsak ez a fajta, hanem számos érdekes és szép egyéb fajtájú egyed is megtalálható, amelyeket rendszeresen, kiállítások alkalmával be is mutatnak. 

Ezúttal nem seregszemlére, hanem ismeretterjesztő előadásra invitálják a galambtenyésztőket a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete. Május 13-án, pénteken 18 és 20 óra között a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központ melletti Alsóvárosi Közösségi Házban Schindler Gábor A galambok egészségvédelme címmel tart előadást. A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy az előadás ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az albagalamb@ gmail.com címen lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!