Frissen Fejérből

2022.01.22. 07:10

Elemér, a kisbárány az idei év első jövevénye a Dinnyési Parasztudvarban

Egyre jobban benépesül jövevényekkel a Dinnyési Parasztudvar.

Tihanyi Tamás

Király Attila a kisbáránnyal, akit Elemérnek hívnak

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Közel két éve alakította ki Király Attila a Dinnyési-fertő szomszédságában parasztudvarát, ahol őshonos magyar háztáji állatokat, régi termelési eszközöket mutat be olyan környezetben, amilyenben elődeink is nevelkedhettek a vidéki Magyarországon. Az első időszak tapasztalatai még annak tükrében is jók voltak, hogy a járvány eleinte kizárta a nagyobb szabású programok szervezését. Idővel aztán ezekre már sor kerülhetett, folyamatosan fogadtak iskolai és óvodai csoportokat, kirándulókat, baráti társaságokat.

 

Tavaly tavasszal a gyerekek számára a nagy szenzációt Ofélia, az őshonos kisbéri csikó érkezése okozta, néhány nappal ezelőtt pedig megérkezett Elemér, a kisbárány, az idei év első jövevénye.

 

Király Attila elmondta, hogy az egyéni látogatók mellett iskolás osztályokat is várnak oktatási célú foglalkozásra, a nyári hónapokban folyamatosan táboroztatnak majd, de a tervek között szerepel idősek és fogyatékossággal élők vendégül látása is azután, hogy a közelmúltban Down- és Williams-szindrómás, valamint autista fiatal felnőttek ismerkedhettek a hagyományos paraszti környezettel. Hiszen bizonyított, hogy az állatok közelségének jótékony, már-már gyógyító hatása van.

 

Elemért, a kisbárányt további állatok érkezése követi, hogy a családtagok közösen etethessék őket, örömet szerezve egymásnak és a parasztudvar lakóinak. Attila abban bízik, hogy a farsangi időszakban sem kell programokat elhalasztaniuk a járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!